Inspectie JenV verhuist naar Lange Voorhout in Den Haag

De Inspectie Justitie en Veiligheid verhuist in de eerste helft van volgend jaar naar het Lange Voorhout 7 in Den Haag. Ze zal een deel van dat pand gebruiken. In het andere deel neemt de Autoriteit Persoonsgegevens haar intrek.

De Inspectie JenV heeft nu een eigen etage in het gebouw aan de Turfmarkt 147 in Den Haag, waar ook het ministerie van Justitie en Veiligheid zit.

De Tweede Kamer drong dit voorjaar bij de minister voor Justitie en Veiligheid aan op een apart onderkomen voor de Inspectie JenV. Daarmee moest haar onafhankelijkheid van het ministerie ook in de huisvesting tot uitdrukking komen.

De Inspectie JenV houdt toezicht op de taakuitvoering van organisaties in het domein van justitie en veiligheid. Zij telt rond de 100 medewerkers. 

Lange Voorhout 7
©Inspectie JenV