Inspecties onderzoeken overlijden baby in Ter Apel

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Inspectie Justitie en Veiligheid onderzoeken het overlijden van een baby in Ter Apel. De baby overleed vanochtend in een sporthal die dienst doet als noodopvang voor asielzoekers in Ter Apel, gemeente Westerwolde.

Op dit moment is nog weinig bekend rond het overlijden van de drie maanden oude baby. Medische hulp mocht helaas niet meer baten.

De inspecties onderzoeken alle mogelijke aspecten die bij het overlijden van de baby een rol gespeeld kunnen hebben. Daarbij kijken de inspecties bijvoorbeeld naar de medische oorzaak, of er eerder zorg is verleend, de beschikbare zorg en de leefomstandigheden rond het aanmeldcentrum en in de sporthal.

Dronefoto van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Op de voorgrond grote zonnetenten, daar achter een sporthal en daar achter de gebouwen van het AZC.
Beeld: ©ANP / Vincent Jannink