Inspectie onderzoekt aanpak van bedreiging en stalking door Bekir E.

De Inspectie Justitie en Veiligheid onderzoekt hoe betrokken organisaties hebben gehandeld nadat de 16-jarige Hümeyra Ergincanli diverse aangiften had gedaan tegen Bekir E. wegens stalking en bedreiging. Vandaag heeft de Inspectie het plan van aanpak voor dit onderzoek gepubliceerd.

Hümeyra werd op 18 december van het vorig jaar om het leven gebracht  op haar school in Rotterdam. Hiervoor heeft de politie Bekir E. opgepakt.

Het onderzoek richt zich in elk geval op de politie en op Reclassering Nederland. Afhankelijk van hun rol in deze casus betrekt de Inspectie ook het handelen van instanties als het Openbaar Ministerie (OM), Slachtofferhulp Nederland, Veilig Thuis en het Veiligheidshuis in het onderzoek.

Dit onderzoek is gericht op lessen die de organisaties kunnen leren uit de gevolgde aanpak, zowel ten aanzien van het slachtoffer als ten aanzien van de verdachte.