Jaarlijkse contactdag over rampenbestrijding en crisisbeheersing op 29 september 2016

De jaarlijkse contactdag van de Inspectie Veiligheid en Justitie over rampenbestrijding en crisisbeheersing wordt dit jaar gehouden op donderdag 29 september 2016. De locatie is ‘Het Oude Magazijn’ aan de Soesterweg 310F in Amersfoort. Medewerkers van de veiligheidsregio wordt gevraagd deze dag alvast in hun agenda’s te reserveren.

Doel van de contactdag

Het belangrijkste doel van de contactdag is om de vertegenwoordigers van de veiligheidsregio’s en de Inspectie met elkaar in gesprek te brengen in een ongedwongen sfeer. Het programma biedt ruime gelegenheid voor netwerken, maar ook om kennis en informatie met elkaar te delen. De contactdag is voor de Inspectie een goed moment om samen met de vertegenwoordigers uit het veld terug te blikken, maar vooral ook om vooruit te kijken.

Doelgroep

De contactdag richt zich op de liaisons van alle veiligheidsregio’s. Ook afdelingshoofden die multidisciplinaire oefeningen organiseren en wettelijk vereiste plannen en documenten (zoals het regionaal risicoprofiel, beleidsplan, regionaal crisisplan en rampbestrijdingsplannen) opstellen, behoren tot de doelgroep.