Investering in samenwerking tussen reclasseringsorganisaties en het Openbaar Ministerie in Limburg leidt tot betere werkprocessen

De Inspectie Veiligheid en Justitie stelt met tevredenheid vast dat in de provincie Limburg de reclasseringsorganisaties en het Openbaar Ministerie gezamenlijk hebben geïnvesteerd in een betere samenwerking. En dat dit heeft geleid tot verbetering van verscheidene werkprocessen. De Inspectie heeft daarom besloten geen verder onderzoek uit te voeren. De voortgangsverslagen die de betrokken organisaties hebben overhandigd vormen de aanleiding voor dit besluit.

In 2013 startte de Inspectie met doorlichtingen bij de drie reclasseringsorganisaties in de provincie Limburg. Ook aan het Openbaar Ministerie in Limburg – alszijnde opdrachtgever van de reclassering en tevens belangrijke ketenpartner – werd een bezoek afgelegd. De Inspectie formuleerde aan de hand hiervan verbeterpunten en aanbevelingen. Vervolgens heeft de Inspectie eind 2014 getoetst in welke mate de organisaties invulling hebben gegeven aan de aanbevelingen. Nadat bleek dat nog enkele punten bleven openstaan, heeft de Inspectie allen naar een verbeterplan met voortgangsverslagen gevraagd. De Inspectie heeft deze verslagen ontvangen en vervolgens besloten om de inspectieronde af te sluiten.

Publicaties