Vernieuwd Protocol toezicht op de veiligheidsregio's ondertekend

Voor het toezicht op de veiligheidsregio’s hebben de commissarissen van de Koning en het hoofd van de Inspectie Veiligheid en Justitie in 2010 werkafspraken vastgelegd in een protocol.

De evaluatie van de Wet veiligheidsregio’s, de visie van de minister van Veiligheid en Justitie hierop en de ervaringen die de Inspectie en de commissarissen van de Koning de afgelopen jaren hebben opgedaan, hebben geleid tot vernieuwing van het protocol. In het protocol zijn ook de verschillende bestaande interventiestappen beschreven.

Het vernieuwde Protocol voor het toezicht op de veiligheidsregio's is op 26 februari ondertekend door de doyen van de Kring van commissarissen van de Koning, de heer C.G.A. Cornielje en het hoofd van de Inspectie Veiligheid en Justitie, de heer J.G. Bos.

De heer J.G. Bos (hoofd van de Inspectie Veiligheid en Justitie) en de heer C.G.A. Cornielje (de doyen van de Kring van commissarissen van de Koning) ondertekenen protocol
Beeld: Inspectie Veiligheid en Justitie
De heer J.G. Bos (hoofd van de Inspectie Veiligheid en Justitie) en de heer C.G.A. Cornielje (de doyen van de Kring van commissarissen van de Koning)