Algemeen beeld Reclassering Bouman GGZ na doorlichting positief

De Inspectie Veiligheid en Justitie trof tijdens een doorlichting van reclassering Bouman GGZ een transparante organisatie aan die op verschillende manieren bezig is met kwaliteitsverbetering en professionalisering. Daarnaast zet de organisatie zich actief in om de samenwerking met keten- en netwerkpartners te verbeteren.

Het algemene beeld van Bouman GGZ is positief, dit geldt met name voor de rechtspositie en omgang met cliënten, de organisatieaspecten en de taakspecialismen advies en gedragsinterventie. De voornaamste aanbevelingen hebben betrekking op de veiligheidssituatie van de locatie in Dordrecht en het taakspecialisme toezicht, waar verbetering nodig is op een aantal onderdelen van het methodisch werken.

Voorts is Bouman GGZ afhankelijk van een aantal verbeterpunten die bij het Openbaar Ministerie liggen; dit is van invloed op hun primaire proces. Het gaat hier onder andere om de hoge instroom van opdrachten, het tijdig aanleveren van de toezichtopdracht en het snel laten aansluiten van een rechtszitting op het advies van Bouman GGZ om een toezicht ten uitvoer te leggen.

De doorlichting van Bouman GGZ is de tweede van drie doorlichtingen van de reclasseringsorganisaties in de regio. Hierna zal de Inspectie VenJ in de regio Rotterdam een doorlichting uitvoeren bij het Leger des Heils.

In het rapport ‘Reclassering Bouman GGZ’ vindt u een gedetailleerdere weergave van de bevindingen van de Inspectie VenJ.