Inspectie valideert evaluatie Veiligheidsregio Zuid-Limburg van steekincident Maastricht

De hulpdiensten, ingezet tijdens het steekincident in Maastricht op 14 december 2017, hebben in een zeer hectische situatie goed gehandeld. Dit concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid na validatie van het interne evaluatieonderzoek van de Veiligheidsregio Limburg-Zuid. Die evalueerde de inzet van de hulpdiensten op de bewuste avond. Volgens de Inspectie zijn de feitelijke bevindingen van de veiligheidsregio juist en  de daaruit getrokken conclusies navolgbaar.

Steekincident

Op donderdag 14 december 2017 vonden in Maastricht in een kort tijdsbestek en op korte afstand van elkaar meerdere steekincidenten plaats. Er vielen meerdere gewonden en twee mensen overleefden het voorval niet. Om inzicht te krijgen in de gebeurtenissen en het optreden van de hupdiensten van die avond heeft de Veiligheidsregio Limburg-Zuid een evaluatie uitgevoerd. De Inspectie heeft deze interne evaluatie, vanuit haar rol als toezichthouder op de taakuitvoering van onder andere de veiligheidsregio’s en de politie, gevalideerd.

De Inspectie heeft haar validatie per brief aan de Veiligheidsregio gecommuniceerd. Zowel de validatiebrief als het onderzoek van de veiligheidsregio zijn vandaag openbaar gemaakt.

""
Beeld: Mediatheek Rijksoverheid